.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kôprová omáčka výborný recept

  • PDF
2451
Like!

koprova-omacka

Omáčka z čerstvého kôpru so smotanou môže byť okrem mäsa podávaná len s vajcami a zemiakmi

.

.

Suroviny:

¼ l smotana, ½ l voda, 1 lyžička cukor, 1 štipka soĽ, 2 polievkové lyžice čerstvého kopru,

2 lyžičky ocot, 4 ks vajcia, 40 g hladká múka, 40 g maslo

Postup:

Z masla a múky si pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju vývarom, alebo vodou, osoľte a varte asi 20 minút. Potom vmiešajte jemne nasekaný kôpor, najlepší je čerstvý, ale mimo sezónu použite sterilizovaný, alebo sušený a krátko povarte. V pohári si rozmiešajte smotanu s lyžicou múky.

Pridajte dve lyžičky octu a prilejte do omáčky. Krátko povarte a podľa chuti prisladte, či prikyslite. Omáčku môžete podávať namiesto mäsa s uvarenými vajciami na tvrdo. Ako príloha sú najlepšie varené zemiaky, môžu byť aj knedle.

ODPORÚČAME:

Šošovicový prívarok s volským okom

Zemiaková omáčka s fašírkou a vajíčkom

Francúzska cibuľová polievka

Cestoviny s lososom

tags: koprova omacka

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com