Omáčka z čerstvého kôpru so smotanou môže byť okrem mäsa podávaná len s vajcami a zemiakmi
.
.
Suroviny:
¼ l smotana, ½ l voda, 1 lyžička cukor, 1 štipka soĽ, 2 polievkové lyžice čerstvého kopru,
2 lyžičky ocot, 4 ks vajcia, 40 g hladká múka, 40 g maslo
Postup:
Z masla a múky si pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju vývarom, alebo vodou, osoľte a varte asi 20 minút. Potom vmiešajte jemne nasekaný kôpor, najlepší je čerstvý, ale mimo sezónu použite sterilizovaný, alebo sušený a krátko povarte. V pohári si rozmiešajte smotanu s lyžicou múky.
Pridajte dve lyžičky octu a prilejte do omáčky. Krátko povarte a podľa chuti prisladte, či prikyslite. Omáčku môžete podávať namiesto mäsa s uvarenými vajciami na tvrdo. Ako príloha sú najlepšie varené zemiaky, môžu byť aj knedle.
ODPORÚČAME:
Šošovicový prívarok s volským okom
Zemiaková omáčka s fašírkou a vajíčkom
tags: koprova omacka
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|