Pripravte si domáce nanuky bez nebezpečných éčok.
.
.
Naučíme vás, ako si doma pripraviť výborné nanuky z čerstvého ovocia.
Ovocie v ľade
Suroviny:
300 g čerstvého ovocia - melón, jahody, čučoriedky, ananás, 150 g práškového cukru
150 ml vody, lyžička citrónovej šťavy
Postup:
Vodu prevaríme s cukrom, až sa rozpustí, zmes necháme vychladnúť, potom do nej vmiešame lyžičku citrónovej šťavy. Do plastových formičiek na nanuky dáme na drobné kúsky pokrájané ovocie, zalejeme cukrovým sirupom, pridáme drievka a vložíme do mrazničky. Necháme do druhého dňa stuhnúť.
Doba prípravy: 30 minút
Kiwi nanuky - ananás, marhuľe, jahody ...
Suroviny:
400 g olúpaných kiwi, 100 g trstinového cukru, lyžička limetkovej šťavy, trochu vody
Postup:
Stranou si odložíme 2 kiwi, zvyšok ovocia rozmixujeme s cukrom, limetkovou šťavou a cukrom. Do formičiek na nanuky vložíme kolieska kiwi a doplníme rozmixovanú kašou. Pridáme drievka a vložíme do mrazničky. Necháme do druhého dňa stuhnúť.
Náš tip: Nanuky môžeme pripraviť aj z iného ovocia, napríklad z ananásu, jahôd alebo marhúľ, prípadne urobiť pruhované z viacerých druhov ovocia, každú vrstvu necháme stuhnúť a až potom pridávame ďalšie ovocie.
Doba prípravy: 20 minút
.
.
ODPORÚČAME:
Hrnčekový koláč s kúskami čokolády
Pudingový koláč z lístkového cesta
Nugátová torta s čokoládovou polevou
tags: ovocne nanuky ovocie v lade nanuky z ovocia
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|