Osviežujúca kyslastá chuť ríbezlí sa skvele hodí do letných múčnikov
.
.
Suroviny:
250 g polohrubej múky, 160 g cukru, 1 vanilkový cukor, ½ prášku do pečiva,
2 vajcia, 200 ml cmaru alebo kefíru, 120 g masla, 250 g ríbezlí, štipku soli
Postup:
Ríbezle umyjeme a osušíme. Maslo ušľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme štipku soli a vajcia. Múku a prášok do pečiva preosejeme a striedavo s kefírom pomaly vmiešavame. Nakoniec opatrne pridáme ríbezle. Cestom naplníme formy na muffiny asi do dvoch tretín. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi pol hodiny. Nakoniec môžeme pocukrovať. Dobrú chuť
ODPORÚČAME:
Jednoduchá medová torta, Easy Honey Cake
tags: muffiny s ribezlami marmelada
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|