.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Ríbezľový džem recept

  • PDF
2071
Like!

ribezlovy-dzem

Osviežujúca ríbezľová marmeláda

.

.

Suroviny:

1 kg čiernych alebo červených ríbezlí

600 až 800 g práškového cukru

Postup:

Ríbezle umyjeme, očistíme a prepasírujeme. Ríbezľovou šťavu zlejeme do väčšieho hrnca a privedieme k varu. Sprudka varíme za stáleho miešania, až sa odparí asi tretina tekutiny. Po častiach pridávame cukor a stále miešame. Necháme ho rozpustiť a krátko povaríme. Akonáhle začne marmeláda vrieť, vytvorí sa nám na povrchu pena. Varíme ešte 5 až 10 minút, zlejeme ju do čistých zaváracích pohárov, zaviečkujeme a otočíme hore dnom.

ODPORÚČAME:

Hrnčeková bublanina s ovocím

Smotanovo ovocný zákusok s želatínou

Krehký rebarborový koláč

Kakaová bábovka s višňami

tags: ribezlovy dzem recept

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com