.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Dezert ovocie v horúcej čokoláde hit leta

  • PDF
2531
Like!

ovocie-v-cokolade1

Tento recept nezaberie príliš veľa času a výsledok je fantastický.

.

.

Suroviny:

250 ml plnotučnej 33 percentnej smotany, 200 g kvalitnej horkej čokolády, 1 lyžica masla, trstinový cukor,

½ kg sezónneho ovocia - jahody, čerešne, višne, maliny, čučoriedky, hrušky či mango

Postup:

V menšom hrnci, alebo špeciálnej nádobe na prípravu čokolády vo vodnom kúpeli si rozpustíme lyžicu masla. Prilejte 33 percentnú smotanu a premiešajte. Smotana by sa mala na miernom plameni prehriať. Akonáhle dosiahne teplotu varu, stíšte plameň a pridajte na kúsky nalámanú čokoládu. Všetko rýchlo premiešajte.

Keď sa čokoláda celkom rozpustí, je čas pridať čerstvé ovocie. Ak máte radi sladšie dezerty, môžete čokoládovú zmes prisladiť lyžicou trstinového cukru. Ovocie v zmesi jemne obaľte a minútku prehrejte.

Potom stiahnite z ohňa a zmesou naplňte poháre tak do troch štvrtín. Poháre s dobrotou dajte vychladiť do chladničky. Pred podávaním dezert ozdobte čerstvým ovocím, nastrúhanými kúskami čokolády a lístkami mäty. Milovníci klasiky môžu pridať čerstvo našľahanú šľahačku.

ovocie-v-cokolade

ODPORÚČAME:

Palacinková zmrzlina na detskú párty

Jahodový dezert s gréckym jogurtom

Krémový likerový dezert s jahodami

Jahodové kanapky, jahody so syrom

tags: dezert ovocie v horucej cokolade hit leta

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com