.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Šošovicový prívarok s volským okom

  • PDF
2306
Like!

sosovicovy-privarok

Omáčky sú ako stvorené na leto, zasýtia a všetkým chutia

.

.

Suroviny:

500 g šošovica, 3 ks zemiaky, 1 malá smotana na varenie, 1 ks cibuľa,

3 strúčiky cesnak, olej, 1-2 ks bobkový list, soľ, vegeta, čierne mleté  korenie

bravčová  masť, 1 ks citrón, 1-2 čl hladká múka

Postup:

Do hrnca dáme premytú vopred namočenú šošovicu, zalejeme vodou asi 2 cm nad a dáme variť. Pridáme soľ, bobkový list. Varíme do polomäkka. Cibuľku očistíme a na masti udusíme do sklovita. Zemiaky ošúpeme umyjeme a pokrájame na kocky, cesnak očistíme a pretlačíme, primiešame k udusenej cibuľke. Do šošovice pridáme zemiaky, cibuľku s cesnakom, pridáme čierne mleté korenie, vegetu a dochutíme. Ak máme, môžeme pridať aj pol kocky masoxu. Varíme dovtedy pokiaľ nie sú zemiačky a šošovica úplne mäkké. Na koniec si v 1/4 smotany rozmiešame 1-2 čajové lyžičky hl. múky a zamiešame do šošovice. Ostatnú smotanu prilejeme do šošovice. Zľahka miešame až do varu.

Potom pridáme trošku kryštálového cukru a vyžmýkame šťavu z 1 citróna. Necháme trošku prevrieť a odstavíme. Na panvici si urobíme volské oko alebo opečieme slaninku a klobásku, nakrájame chlebík. Dobrú chuť!

ODPORÚČAME:

Zemiaková omáčka s fašírkou a vajíčkom

Klasické bryndzové halušky

Sýte mäso skryté pod cibuľou

Chutné syrové muffiny

tags: sosovicovy privarok s volskym okom

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com