.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kuracie mäso s pečenou mrkvou

  • PDF
2153
Like!

kuracie-maso-s-mrkvou

Kuracie mäso netradične

.

.

Suroviny:

500 g mrkvy, 1/2 lyžičky mletej rasce, tymián, 4 plátky masla, 2 dcl bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, kuracie prsia, rozmarín,

2 strúčiky cesnaku, alobal

Postup:

Mrkvu si očistíme a nakrájame do šikma. Pripravíme si dostatočne dlhý kus alobalu, zdvojený, dve vrstvy na seba, dáme si na neho polovičku mrkvy, polovičku rasce, trochu tymiánu, polovicu masla, osolíme a okoreníme. Boky alobalu nadvihneme, tak aby sa nám vytvorila miska a nalejeme do nej polovicu vína, misku dobre uzatvoríme. Dáme do vyhriatej rúry na 220 stupňov na cca 1 hodinu. S druhou polovicou surovín postupujeme rovnako, ja som do druhej polovice pridala ešte kúsky jabĺčok.

Zatiaľ si pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na tenké plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme solčanku, rozmarín a natrieme roztlačeným cesnakom. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do chladničky. Keď vyberieme balíčky s mrkvou, otvoríme ich a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si na oleji osmažíme pripravené mäso. Mrkvičku z alobalu preložíme na tanier a podávame s mäsom.

tags: kuracie maso s pecenou mrkvou

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com