.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Grécky bravčový guláš

  • PDF
2273
Like!

grecky-bravcovy-gulas

Bravčový guláš po grécky

.

.

Suroviny:

4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1,5 kg bravčového stehna bez kosti nakrájané na kocky, ½ pohára

suchého červeného vína, polievková lyžica červeného vínneho octu, pór, veľká cibuľa nakrájaná na plátky, 1 červená a 1 zelená paprika,

2 nahrubo nasekané mrkvy, 1 lyžička sušeného oregana, lyžica paradajkového pretlaku, 12 sušených sliviek, ryža ako príloha

Postup:

Zohrejte na panvici polovicu oleja a opekajte na ňom bravčové mäso, kým mierne nezhnedne. Pridajte víno a ocot a varte 3 až 5 minút. Vložte mäso so šťavou do misy. Na panvicu vylejte zvyšok oleja a opekajte na ňom 8 minút pór, cibuľu, papriky, mrkvu a oregano. Pridajte mäso z misy a zmes osoľte. Prilejte paradajkový pretlak, vodu a varte pod pokrievkou asi dve hodiny. Pol hodiny pred koncom pridajte slivky. Podávajte s ryžou posypanú petržlenovou vňaťou.

tags: grecky bravcovy gulas

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com