Bravčový guláš po grécky
.
.
Suroviny:
4 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja, 1,5 kg bravčového stehna bez kosti nakrájané na kocky, ½ pohára
suchého červeného vína, polievková lyžica červeného vínneho octu, pór, veľká cibuľa nakrájaná na plátky, 1 červená a 1 zelená paprika,
2 nahrubo nasekané mrkvy, 1 lyžička sušeného oregana, lyžica paradajkového pretlaku, 12 sušených sliviek, ryža ako príloha
Postup:
Zohrejte na panvici polovicu oleja a opekajte na ňom bravčové mäso, kým mierne nezhnedne. Pridajte víno a ocot a varte 3 až 5 minút. Vložte mäso so šťavou do misy. Na panvicu vylejte zvyšok oleja a opekajte na ňom 8 minút pór, cibuľu, papriky, mrkvu a oregano. Pridajte mäso z misy a zmes osoľte. Prilejte paradajkový pretlak, vodu a varte pod pokrievkou asi dve hodiny. Pol hodiny pred koncom pridajte slivky. Podávajte s ryžou posypanú petržlenovou vňaťou.
tags: grecky bravcovy gulas
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|