Ponúknite priateľov gaštanovou banánovou lahôdkou ...
.
.
Suroviny:
6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 0,5 l 33 percentnej šľahačky
100 g kryštálového cukru, 2 ks želatíny, 2 banány, 250 g gaštanového pyré
Postup:
Z vajec, múky, cukru vyšľaháme piškótové cesto, ktoré upečieme v tortovej forme pri teplote 180 C asi 20 až 25 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Želatínu dáme napučať do vody a potom rozpustíme. Do šľahačky pridáme banány, ktoré rozpučíme vidličkou, nakoniec zamiešame rozpustenú želatínu. Dáme túto zmes do formy a rovnomerne zahladíme a dáme do chladničky na 6 hodín, alebo noc. Vyberieme z chladničky a na vrch nastrúhame gaštanové pyré. Boky torty môžeme obsypať mandľami.
tags: bananovo gastanova torta
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|