.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kurací Paprikáš s Haluškami Recepty Našej Mamy

  • PDF
3131
Like!

kuraci-paprikas

Vynikajúci recept našej mamy, Paprikáš z kuracieho, alebo bravčového mäsa.

.

.

Potrebujeme nasledovné Suroviny:

500 g kuracieho mäska, môžu byť aj rozkrájané kúsky, alebo bravčové stehno, tiež rozkrájané,

1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička mletej rasce, soľ, smotana na varenie, 1 malý paradajkový pretlak,

1 väčšia cibuľa, tuk do základu - olej, bravčová masť, 0,5 l vody alebo vývaru.

kuraci-paprikas1

Postup:

Cibuľku si nakrájame nadrobno.

Na tuku popražíme do sklovita. Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku.

A späť na oheň! Znovu zarestujeme a pridáme pretlak.

.

.

Dobre restujeme, aby nebol pretlak príliš kyslý. Mala by sa odpariť prebytočná voda.

Potom podlejeme vývarom, alebo vodou. Osolíme, orascujeme a keď to pekne vrie, pridáme nakrájané mäso.

Prikryjeme a spolu dusíme do zmäkknutia mäsa. Potom si Smotanu rozmiešame s lyžicou múky.

Mäkké mäsko vyberieme na tanier.

Hotovú Omáčku zjemníme pripravenou smotanou a môžme omáčku aj rozmixovať.

Znovu privedieme do varu a vložíme naspäť mäso. Zamiešame a Povaríme ešte tak 5 až 6 minút.

A máme hotovo!

kuraci-paprikas2

Paprikáš môžme podávať aj s cestovinami, s ryžou, alebo s knedľou, ale domáce halušky sú asi najlepšie. Ale i obyčajné kolienka sú ako príloha výborné.

kuraci-paprikas4

 

Pripravíme si domáce halušky:

500 g hladká múka, 1/2 sáčku prášok do pečiva, hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom, soľ, voda

Postup: Vymiešame si redšie cesto a prepasírujeme halušky cez haluškáreň do vriacej osolenej vody.

Ak nám ešte ostanú halušky, dajú sa urobiť na sladko s makom, kakaom, alebo orechami a cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: Babička Anna , Internet

ODPORÚČAME:

Ovsená kaša recept

Lievance s javorovým sirupom

Mrazený jogurt s ovocím

Zemiakové placky s cuketou

Kuracie mäso s mrkvou

tags: kuraci paprikas s haluskami

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com