Osvedčený teľací rezeň, 4 porcie, 45 minút príprava, 20 minút tepelná úprava
.
.
Suroviny:
600 g teľacie stehno
250 g múka hladká
2 g soľ
2 g korenie čierne mleté
2 ks vajcia rozšľahané
600 g masť bravčová
250 g strúhanka
Postup:
1. Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.
2. Obalíme v trojobale – múka, vajcia, strúhanka, ale neriedime vajce mliekom tak ako pri slovenskom tradičnom rezni.
3. Vypražíme na bravčovej masti, známkou pravosti rezňa je bublina. Podávame s rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate.
4. K viedenskému rezňu patrí zemiakový šalát. Pripravíme ho z tzv. šalátových zemiakov. Za tepla ich krájame na tenké plátky rovno do nálevu z teplého hovädzieho vývaru či bujónu, octu, cukru, horčice, soli, bieleho korenia, stolového oleja a nakrájanej červenej cibule. Na záver pokvapkáme tekvicovým olejom.
tags: telaci wiener schnitzel
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|