Nedeľná inšpirácia
.
.
Suroviny:
250 g masla + na vymastenie formy, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru,
1-2 lyžice rumu, 4 vajcia, 380 g polohrubej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku, 3 lyžice kakaa,
2-3 lyžice rozpustenej čokolády, mlieko podľa potreby, 150 - 200 g scedených a vykôstkovaných višní,
strúhanku na vysypanie formy,
Bielková poleva:
200 g práškového cukru, pár kvapiek limetovej šťavy a bielok vymiešame
Postup:
1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom, a s rumom do penista. Pridáme rozšľahané vajcia, preosiatu múku s kypriacim práškom, preosiate kakao a zľahka premiešame.
2. Do cesta zapracujeme scedené višne a rozpustenú vychladnutú čokoládu. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka a spolu premiešame. Cesto dáme do vymastenej, strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 °C pečieme 60 až 70 minút. Upečenú bábovku vyklopíme, a po vychladnutí polejeme bielkovou polevou.
3. Bielková poleva: Bielok s práškovým cukrom a pár kvapkami limetovej šťavy dôkladne vyšľaháme, až vznikne hustá zmes.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|