.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Chutná zeleninová polievka

  • PDF
2244
Like!

zeleninova-polievka1

čas prípravy: do 30 minút,  počet porcií: 4

.

.

Suroviny:

čerstvá mrkva, petržlen, zeler, kaleráb

2 kocky slepačieho bujónu, soľ

čierne mleté korenie, 1,5 l vody

Postup:

Pokrájanú koreňovú zeleninu opražíme na oleji, prilejeme horúcu vodu, soľ, mleté čierne korenie, 1 nové korenie, slepačí bujón a uvaríme. Na záver varenia pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame s ryžovými rezancami alebo inou závarkou.

Polievku môžme uvariť aj takto:

Zeleninu - mrkva, zemiaky, karfiol - osmažíme na masle, zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ, čierne mleté korenie, 1 nové korenie, bujón a uvaríme. Polievka je hotová rýchlo, do 20 minút, by malo byť všetko mäkké. Teda okoštujeme, či je zelenina mäkká, ak je, tak vypneme a môžeme servírovať. Polievka je chuťovo vynikajúca a hustá.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com