Šťavnaté kuriatko so zemiakmi a zeleninovým šalátom, čas prípravy: 45 minút
.
.
Suroviny:
1 kura, 1 kg zemiakov, olej
Marináda: Olej, solčanka, mletú sladkú papriku, mleté korenie, mletú rascu, grilovacie korenie a sušený cesnak rozmiešame v miske
Postup:
Kura rozporciujeme a odstránime kožu. Na plech nalejeme 1 dl oleja a poukladáme rozporciované kúsky. Každý potrieme z obidvoch strán marinádou a pečieme pri 200 stupňoch 30 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a dopečieme 10 až 15 minút. Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Upečené mäso vyberieme z plechu a cez mriežkované koliesko doň pretlačíme uvarené zemiaky. Posypeme solčankou a premiešame s výpekom. Podávame so zeleninovým šalátom, s kyslou uhorkou alebo so zaváraným ovocím.
Namiesto solčanky, môžme použiť vegetu, alebo nemusíte použiť ani jedno toto korenie.
Alebo si môžete spraviť napr. pečené krídielká so zemiakmi.
Očistíme si kuracie krídielka, dáme na plech aj so zemiakmi. Potrieme kuracie mäso marinádou, posypeme zemiaky červenou paprikou a dáme zapiecť. Za dvadsať minút, máte upečenú výbornú pochúťku.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|