.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kuracie stehienka so slivkovou omáčkou

  • PDF
2329
Like!

kuracie-stehienka-so-slivkovou-omackou

Slivky, môžeme využiť nielen k príprave koláčov.

.

.

Pripraviť z nich môžete vynikajúcu pikantnú omáčku, ktorá je skvelým doplnkom k stehienkam pečeným na cibuľke a slanine.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie alebo králičie stehná

200 g menších zemiakov

10 ks malých cibuliek

100 g anglickej slaniny

soľ, korenie

olivový olej

na slivkovú omáčku:

100 g sušených sliviek

100 g lekváru

40 g masla

40 g hladkej múky

100 ml červeného vína

soľ, biele mleté korenie

kúsok škorice

štipku mletého zázvoru

1 lyžicu rumu

2 lyžičky cukru

Postup:

1. Do vyššej panvice dajte olej, mäso osoľte, okoreňte a sprudka opečte. Pridajte olúpané cibuľky (ak sú väčšie, rozkrojte na polovice) a ešte chvíľku opekajte na miernom ohni. Potom podlejte vodou a pod pokrievkou dusíme domäkka.

2. Zemiaky uvarte v šupke, nechajte vychladnúť, olúpte a prekrojte na polovice. Na inej panvici opražíme anglickú slaninu nakrájanú na prúžky a pečte dozlatista. V polovici opekania pridajte zemiaky. Hotovú zmes dajte k ešte horúcemu mäsu s cibuľkou a premiešajte.

3. Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju vínom a šľahajte do hladka. Pridajte lekvár, kúsok škorice, štipku zázvoru, sušené slivky, poprípade trochu vody a povarte. Hotovú omáčku ešte dochuťte rumom a cukrom, podávajte k mäsu a zemiakom.

Doba prípravy: 40 minút Čas pečenia: 50 minút

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com