.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Cestoviny rigatoni s vínovo hubovou omáčkou

  • PDF
2389
Like!

rigatoni-s-hubovou-omackou

Cestoviny so šampiónmi, čas prípravy: 25 minút, 4 porcie

.

.

Suroviny:

500 g cestovín rigaton alebo iný druh krátkych vrúbkovaných cestovín, olivový olej, 1 malá cibuľa, 200 g údenej čistej slaniny,

6 veľkých šampiňónov, 100 g hráška, 250 ml smotany na šľahanie, 100 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie,

strúhaný syr na posypanie

Postup:

1. Na olivovom oleji do chrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kocky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme, pridáme k slanine a do sklovita opečieme.

2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a spolu s hráškom, mrazený vopred obaríme v horúcej vode pridáme na panvicu. Osolíme a podľa chuti okoreníme.

3. Zeleninovú zmes podlejeme vínom a dusíme bez pokrievky asi 10 minút, kým sa tekutina takmer celkom neodparí.

4. Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

5. Cestoviny premiešame so smotanou a rozdelíme na taniere. Navrch rozdelíme zeleninu a posypeme syrom.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com