Cestoviny so šampiónmi, čas prípravy: 25 minút, 4 porcie
.
.
Suroviny:
500 g cestovín rigaton alebo iný druh krátkych vrúbkovaných cestovín, olivový olej, 1 malá cibuľa, 200 g údenej čistej slaniny,
6 veľkých šampiňónov, 100 g hráška, 250 ml smotany na šľahanie, 100 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie,
strúhaný syr na posypanie
Postup:
1. Na olivovom oleji do chrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kocky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme, pridáme k slanine a do sklovita opečieme.
2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a spolu s hráškom, mrazený vopred obaríme v horúcej vode pridáme na panvicu. Osolíme a podľa chuti okoreníme.
3. Zeleninovú zmes podlejeme vínom a dusíme bez pokrievky asi 10 minút, kým sa tekutina takmer celkom neodparí.
4. Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme ich a necháme odkvapkať.
5. Cestoviny premiešame so smotanou a rozdelíme na taniere. Navrch rozdelíme zeleninu a posypeme syrom.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|