Chutné morčacie plátky so zeleninkou
.
.
Doba prípravy: 45 minút počet porcií: 4
Suroviny:
400 g morčacie mäso, 200 g zelený hrášok, 1 brokolica, olej
trocha sójovej omáčky, 1 lyžička grilovacie korenie
mleté čierne korenie, soľ, trocha hladkej múky
2 lyžice maslo, 1 zväzok reďkovky
Postup:
1. Mäso z vrchnej strany narežeme na malé kocky a poprášime múkou. Okoreníme, osolíme a dochutíme grilovacím korením.
2. Brokolicu opláchneme a hornú časť oddelíme od stopky. Ružičky rozkrájame na malé kúsky. Uvaríme ju domäkka v osolenej vode, pred koncom pridáme aj hrášok a dovaríme spoločne. Vodu zlejeme a zeleninu necháme uschnúť.
3. Reďkovky oddelíme od zelených lístkov, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Potom je spoločne s maslom primiešame do zeleniny.
4. Mäso smažíme na panvici s rozohriatym olejom dozlatista. Podávame spolu s čerstvým šalátom a pripravenú jarné zeleninou.
TIP: Mäso môžeme deň vopred naložiť do marinády podľa vlastnej chuti. Môže byť s olejom a horčicou alebo s medom a sójovou omáčkou. K zeleninke môžeme pridať aj sterilizovanú kukuricu, jarnú cibuľku alebo pór. K ozdobeniu možno použiť kyslú smotanu.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|