.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Morčacie plátky s jarnou zeleninou

  • PDF
3083
Like!

morcacie-platky

Chutné morčacie plátky so zeleninkou

.

.

Doba prípravy: 45 minút počet porcií: 4

Suroviny:

400 g morčacie mäso, 200 g zelený hrášok, 1 brokolica, olej

trocha sójovej omáčky, 1 lyžička grilovacie korenie

mleté čierne korenie, soľ, trocha hladkej múky

2 lyžice maslo, 1 zväzok reďkovky

Postup:

1. Mäso z vrchnej strany narežeme na malé kocky a poprášime múkou. Okoreníme, osolíme a dochutíme grilovacím korením.

2. Brokolicu opláchneme a hornú časť oddelíme od stopky. Ružičky rozkrájame na malé kúsky. Uvaríme ju domäkka v osolenej vode, pred koncom pridáme aj hrášok a dovaríme spoločne. Vodu zlejeme a zeleninu necháme uschnúť.

3. Reďkovky oddelíme od zelených lístkov, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Potom je spoločne s maslom primiešame do zeleniny.

4. Mäso smažíme na panvici s rozohriatym olejom dozlatista. Podávame spolu s čerstvým šalátom a pripravenú jarné zeleninou.

morcacie_platky1

TIP: Mäso môžeme deň vopred naložiť do marinády podľa vlastnej chuti. Môže byť s olejom a horčicou alebo s medom a sójovou omáčkou. K zeleninke môžeme pridať aj sterilizovanú kukuricu, jarnú cibuľku alebo pór. K ozdobeniu možno použiť kyslú smotanu.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com