.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Hríbovo pórovo mandľový piroh

  • PDF
2212
Like!

hribovy-piroh

Slaný koláčik, suroviny na 6 porcií

.

.

Suroviny:

750 g umytého pokrájaného póru, s odrezanými zelenými časťami, 50 g masla, 300 g nakrájaných hríbov, 2 strúčiky roztlačeného cesnaku,

nasekaná čerstvá petržlenová vňať, nasekaný čerstvý tymian, soľ, mleté čierne korenie, 400g  lístkového cesta, 150 ml kyslej smotany

100 g sparených a olúpaných nahrubo posekaných mandlí, 3 vyšľahané vajíčka

Predhrejte rúru na 180 °C.

Plnka:

Dobre umyte nakrájaný pórik, aby ste očistili všetok piesok. Roztopte maslo a uduste pórik. Pridajte hríby, cesnak, petržlen a tymián a za stáleho miešania duste 5 minút alebo kým hríby nezmäknú. Zmes vložte do veľkej misy, okoreňte , osoľte a nechajte vychladnúť.

Koláčiky:

Vymastite formu na koláč. Vyvaľkajte dve tretiny cesta na pomúčenej ploche a vysteľte dno a boky formy cestom. Pridajte kyslú smotanu a mandle k studenej hríbovej zmesi. Pridajte 3 rozšľahané vajcia. Naložte plnku do cesta. Vyvaľkajte zvyšné cesto a vykrojte kruh na zakrytie pirohu. Potrite okraj spodnej cestovej vrstvy vajcom a prikryte plnku cestovým kruhom. Pritlačte kraje cesta dokopy, aby sa spojili. Odrežte zvyšné cesto a potrite vrch pirohu vajíčkom. Jemne poprepichujte vidličkou a pečte 50 až 60 minút alebo kým nie je plnka tuhá. Prikryte piroh papierom na pečenie, ak počas pečenia príliš zhnedne. Nechajte vychladnúť 20 až 30 minút, kým ho začnete krájať.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com