.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Plnené syrové kuracie prsíčka

  • PDF
2509
Like!

kuracie-prsicko

Elegantný obed, ktorý si všetci zamilujú

.

.

Čas prípravy: 50 minút  počet porcií: 4

Suroviny:

4 kuracie prsia, trocha oleja na smaženie, 1 lyžička sójovej omáčky, 1 až 2 lyžičky dijonská horčica

trocha hladkej múky, štipka korenia, štipka soli, 100 g balkánsky syr, 200 g plátkový syr, 100 g masla

Postup:

1: Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme a rozklepeme na 1 cm tenké plátky. Plátky zľahka potrieme na vnútornej strane dijonskou horčicou. Na stred položíme dva plátky Gouda a kúsok balkánskeho syra alebo nivy.

2: Mäso zabalíme, voľné kraje mäsa založíme dospodu a prichytíme ich špáradlami. Hornú vrstvu mäsa poprášime hladkou múkou. Posypeme najlepšie čerstvo namletým korením a osolíme.

3: Pomaly vyprážame v panvici s rozohriatym olejom, kým nie je mäso dostatočne opečené a prepečené. Hotové mäso vyberieme z panvice a uschováme na teplom mieste, aby nám nevychladlo pri príprave omáčky.

4: Omáčku, ktorá pri pečení vznikla, zľahka zaprášime hladkou múkou a dôkladne premiešame. Potom pridáme maslo a sójovú omáčku. Nakoniec trošku zriedime vodou a necháme omáčku povariť. Mäso vrátime späť do omáčky a jedlo môžeme servírovať.

5: Môžeme podávať najlepšie s varenými zemiakmi posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou.

plnene-prsicko1

TIP: Mäso je lepšie naklepávať cez mikroténové vrecko, nepotrhá a neprilepí sa k lopáru. Omáčku môžeme zjemniť pridaním 14 lyžíc zakysanej smotany. Spoločne so syrom je to chutná kombinácia.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com