Naša obľúbená slovenská kapustnica
.
.
čas prípravy: viac ako 45 min., počet porcií 4
Suroviny:
1 1/2 l vody, 15 g sušených húb, 400 g bravčového rebierka, 400 g bravčovej klobásy, 100 g koreňovej zeleniny
350 g kyslej kapusty, 20 g cibule, 1 l šťavy z kyslej kapusty, mleté čierne korenie
majorán, cesnak, múku, soľ
Postup prípravy:
Do studenej osolenej vody dáme sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varíme. Asi po pol hodine pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu. Keď je všetko mäkké, pridáme precedenú cibuľovú zápražku, kapustnicu a spolu povaríme 10 minút. Nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránom a cesnakom rozotretým so soľou. Uvarené rebierka a klobásu pokrájame a vložíme späť do kapustnice. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|