.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Šalát s hriankovou pitou, fetou a olivami

  • PDF
2274
Like!

salat-so-syrom-olivami

Osviežujúci šalát na jar na leto, suroviny na 4 - 6 porcií

.

.

Suroviny:

2 ks pita placky, 1 strúčik rozdrveného cesnaku, 2 PL olivového oleja, 2 ČL sušeného oregana alebo tymianu, soľ

1 dlhá uhorka, 3 - 4 sladké papriky, 4 paradajky, 200 g nakladanej fety, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 rímsky šalát

200 g olív, 1/3 šálky nahrubo posekaných bylín - zmes mäty, petržlenovej vňate, kôpru a koriandra

Na dresing:

3 PL citrónovej šťavy, 1/2 šálky olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy:

Rozdeľte si 2 pity na polovice, aby tvorili 2 kruhy. Rozrežte ich napoly, potom každú na 8 dielikov. Potrite olivovým olejom plech, posypte cesnakom, pridajte kúsky pity a posypte oreganom alebo tymianom a osoľte. Pečte pri 180°C asi 8 minút, kým nie sú zlaté a chrumkavé. Nakrájajte uhorku na kusy, osoľte a dajte do sitka odkvapkať na 20 minút. Odstráňte z paprík stopky a jadierka a spolu s paradajkami a fetou ich nakrájajte na veľké kusy. Nakrájajte jarnú cibuľku. Natrhajte šalát na veľké kusy a dajte do servírovacej misy. Zmiešajte s ostatnou zeleninou, olivami, fetou, jarnou cibuľkou, posekanými bylinkami a hriankami. Zmiešajte ingrediencie na dresing a okoreňte podľa chuti. Polejte šalát dresingom a premiešajte. Dobrú chuť

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com