Osviežujúci šalát na jar na leto, suroviny na 4 - 6 porcií
.
.
Suroviny:
2 ks pita placky, 1 strúčik rozdrveného cesnaku, 2 PL olivového oleja, 2 ČL sušeného oregana alebo tymianu, soľ
1 dlhá uhorka, 3 - 4 sladké papriky, 4 paradajky, 200 g nakladanej fety, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 rímsky šalát
200 g olív, 1/3 šálky nahrubo posekaných bylín - zmes mäty, petržlenovej vňate, kôpru a koriandra
Na dresing:
3 PL citrónovej šťavy, 1/2 šálky olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy:
Rozdeľte si 2 pity na polovice, aby tvorili 2 kruhy. Rozrežte ich napoly, potom každú na 8 dielikov. Potrite olivovým olejom plech, posypte cesnakom, pridajte kúsky pity a posypte oreganom alebo tymianom a osoľte. Pečte pri 180°C asi 8 minút, kým nie sú zlaté a chrumkavé. Nakrájajte uhorku na kusy, osoľte a dajte do sitka odkvapkať na 20 minút. Odstráňte z paprík stopky a jadierka a spolu s paradajkami a fetou ich nakrájajte na veľké kusy. Nakrájajte jarnú cibuľku. Natrhajte šalát na veľké kusy a dajte do servírovacej misy. Zmiešajte s ostatnou zeleninou, olivami, fetou, jarnou cibuľkou, posekanými bylinkami a hriankami. Zmiešajte ingrediencie na dresing a okoreňte podľa chuti. Polejte šalát dresingom a premiešajte. Dobrú chuť
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|