.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Francúzska cibuľová polievka

  • PDF
2479
Like!

cibulova-polievka

Časovo a finančne nenáročná polievka

.

.

Suroviny:

2 stredne cibule, maslo, alebo olej, 1 polievková lyžica hladkej múky, 2 čajové lyžičky kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie, tymian, 1 kocka zeleninového alebo hovädzieho bujónu, voda

Na zapekané bagetky: bagetka pripadne pečivo, olivový olej, nastrúhaný tvrdý syr

Postup:

Cibuľu si rozrežeme na polovice a nakrájame na kolieska. Osmažíme ju v hrnci na masle, pridáme kryštálový cukor a na strednom plameni opatrne smažíme asi 10 min, pekne do zlato hneda, podarí sa to práve vďaka pridanému cukru a tým aj cibuľa získa výbornú chuť.

Pridáme hladkú múku, zamiešame aby sa nevytvorili hrudky a zalejeme studenou vodou, rozmiešame a pridáme soľ, čierne mleté korenie, tymian aj sušený a kocku bujónu. V originálnom recepte sa pridáva aj deci bieleho vínka, takže ak ho mate otvorene poruke, kľudne pridajte. Necháme zovrieť a v otvorenom hrnci varime ešte cca 20 min na miernom plameni.

Bagetky do polievky:

Pečivo alebo bagetu nakrájame na kolieska, potrieme jemne z oboch strán olivovým olejom a vložíme asi na 10 minút do zohriatej rúry cca 200 C, kým nebudú krásne zlaté. Potom na ne naukladáme kôpky nastrúhaného tvrdého syra a dáme ešte na minútku do rúry, kým sa syr neroztopí. Pokladieme ešte horúce navrch polievky a môžme servírovať. Dobru chuť!

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com