.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Francúzske zemiaky

  • PDF
2658
Like!

francuzske-zemiaky

Chutná sýta zemiaková zmena

.

.

Suroviny:

zemiaky, klobása, vajcia, kyslá smotana, uhorky

čierne mleté korenie, soľ, olej

Postup prípravy:

Uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska, uložíme prvú vrstvu na vymastený plech. Osolíme a jemne okoreníme mletým čiernym korením aj všetky nasledujúce vrstvy. Na to poukladáme vrstvu na plátky nakrájaných uvarených vajec, potom vrstvu zemiakov. Ďalšia vrstva je z klobásky nakrájanej na kolieska. Posledná vrstva sú zemiaky. Pokvapkáme olejom. Dáme zapiecť na 175 stupňov. Keď sú už okraje ružové pridáme 1 kyslú smotanu, dobre premiešame a dopečieme do ružova.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com