Voňavé teplé nedeľné raňajky
.
.
2 porcie, čas prípravy: 10 minút, odležanie 30 minút, smaženie 8 minút
Suroviny:
50 g hrozienok, 50 ml rumu, 100 g hladkej múky, 4 lyžice smotany 60 ml, 120 ml mlieka, 3 veľké vajcia, žĺtky a bielky zvlášť
štipka soli, 1 vanilkový cukru, 1 lyžica krupicového cukru, 1 až 2 lyžice masla na smaženie
Na posypanie a ozdobenie:
1 lyžica mletého cukru, maliny, jahody, lesné ovocie - alebo jablkový kompót a škorica
Postup:
1. Hrozienka namočte na pol hodiny do rumu. Z múky, mlieka, smotany, žĺtkov a štipky soli vyšľaháme metličkou hladké cestíčko a taktiež ho nechajte pol hodiny v chlade odpočinúť.
2. Bielky vyšľaháme, potom k nim pridajte oba druhy cukru a ešte chvíľu prešlahajte. Sneh spolu s odkvapkanými hrozienkami jemne zapracujte do cestíčka.
3. V panvici rozohrejte maslo, vlejte cesto a na strednom plameni opekajte tri až štyri minúty, kým palacinka nezezlátne. Obráťte a opečte aj z druhej strany.
4. Hotovú palacinku roztrhajte dvoma vidličkami, klasický postup velí nekrájať a rozdeľte na taniere. Trhance ozdobte ovocím, prípadne odkvapkanými jablkami z kompótu, a pocukrujte.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|