.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Budapeštianska bryndzová a vajíčková nátierka

  • PDF
2776
Like!

budapestianska-natierka

Určite aj u Vás sú obľúbené rôzne nátierky

.

.

Suroviny:

250 g mäkkého tvarohu

50 g masla

4 lyžice smotany

1 cibuľa

sladká paprika

soľ

1 veľká paprika

Postup:

Tvaroh s maslom vymiešame do peny. Pridáme smotanu, na drobno nakrájanú cibuľku a papriku, dochutíme sladkou paprikou a soľou podľa chuti. Necháme odstáť v chladničke a môžeme podávať s pečivom.

 

Bryndzová nátierka

Potrebujeme:

15 dkg bryndze

dve veľké lyžice kyslej smotany (ak nemáte, môže byť aj maslo)

sladkú papriku

jarnú cibuľku

Postup: Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou a sladkou paprikou (na nej netreba šetriť). Pridáme nakrájanú cibuľku a nátierka je hotová. Výborne chutí s paradajkami.

.

.

Vajíčková nátierka

Potrebujeme:

4 vajíčka

cca 50-60 g masla

lyžicu smotany na zjemnenie (nemusí byť)

korenie

horčicu

soľ

Postup:

Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo.Vajíčka uvaríme natvrdo, počkáme, kým vychladnú a ošúpeme ich. Rozdelíme ich na polovicu a žĺtka hodíme do misky. Pridáme soľ, korenie a horčicu podľa chuti a vyšľaháme. Ochutnáme a prípadne dochutíme. Na záver pridáme nadrobno pokrájané bielka a nátierka je hotová.

ODPORÚČAME:

Syrové tyčinky z lístkového cesta

Krémový likerový dezert s jahodami

Plnené ryžové guľky

Sýte mäso pod cibuľou

tags: budapestianska bryndzova a vajickova natierka

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com