.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Strapačky s kyslou kapustou domáce záhorácke

  • PDF
2486
Like!

strapacky-s-kyslou-kapustou-veu

Klasické Slovenské a České chutné a výdatné národné jedlo.

.

.

Pravé domáce záhorácke strapačky s kyslou kapustou, střapačky s kysaným zelím,

Na prípravu potrebujeme:

zemiaky

hrubá múka

soľ

olej

cibuľa

slanina

mleté čierne korenie

Postup prípravy:

Zemiaky si očistíme, postrúhame alebo rozmixujeme. Pridáme k nim hrubú múku a vypracujeme cesto.

Nakrájané halušky hádžeme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Scedíme a zmiešame s kyslou kapustou a vyškvarenou slaninkou.

Kapustu si pripravíme takto: na oleji orestujeme cibuľu, pridáme k nej kyslú kapustu a prikrytú podusíme.

Môžeme si okoreniť mletým čiernym korením.

A začneme podávať najlepšie na drevené taniere a jesť s klasickým dreveným príborom.

Pripomenieme si Jánošíkove časy.Bohatým brať a chudobným dávať.

Dobrú chuť !

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com