Nová inšpirácia na nový koláčik z hrozna
.
.
Suroviny:
4 väčšie vajcia, 270 g kryštálového cukru, 180 g rozpusteného masla, 115 ml olivového oleja, 155 ml mlieka, zrniečka z 1 vanilkového lusku (nemusí byť), 400 g hladkej múky, 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, kôra z 2 citrónov, alebo kôra z 2 pomarančov, 600 g čerstvého červeného / ružového hrozna (malé bobule bez jadierok)
Postup prípravy:
1.Vanilkový lusk som nemala a tak som dala vanilkový cukor. Nakoniec som pridala aj pár bobuliek bieleho hrozna. Kto veľmi nemá rád citrónovú kôru, tak jej môže dať pomenej len z jedného citróna alebo pomaranča.
2. Rúru vyhrejeme na 175 C. Koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie. Dáme rozpustiť maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Rozmiešame vajíčka s kryštálovým cukrom na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko a vanilku nemusí byť. Dobre premiešame. Prisypeme múku, v ktorej bol rozmiešaný prášok do pečiva a soľ.
3. Pridáme nastrúhanú citrónovú, alebo pomarančovú kôru. Všetko dôkladne premiešame. Cesto necháme 10 min odstáť, aby múka nasiakla tekutinou. Do cesta vmiešame štvrtinu až tretinu hroznových bobúľ, cesto vylejeme do formy a pečieme cca 10 až 15 min. Potom koláč z rúry vyberieme a navrch nahusto rozhádžeme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a na ďalších 30 až 40 min dáme piecť do rúry do ružova. Upečený necháme vychladnúť, až potom krájame... Môžeme posypať práškovým cukrom.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|