.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Hroznový koláč, Grape pie

  • PDF
2853
Like!

hroznovy-kolac

Nová inšpirácia na nový koláčik z hrozna

.

.

Suroviny:

4 väčšie vajcia, 270 g kryštálového cukru, 180 g rozpusteného masla, 115 ml olivového oleja, 155 ml mlieka, zrniečka z 1 vanilkového lusku (nemusí byť), 400 g hladkej múky, 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, kôra z 2 citrónov, alebo kôra z 2 pomarančov, 600 g čerstvého červeného / ružového hrozna (malé bobule bez jadierok)

Postup prípravy:

1.Vanilkový lusk som nemala a tak som dala vanilkový cukor. Nakoniec som pridala aj pár bobuliek bieleho hrozna. Kto veľmi nemá rád citrónovú kôru, tak jej môže dať pomenej len z jedného citróna alebo pomaranča.

2. Rúru vyhrejeme na 175 C. Koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie. Dáme rozpustiť maslo a necháme ho trochu vychladnúť. Rozmiešame vajíčka s kryštálovým cukrom na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko a vanilku nemusí byť. Dobre premiešame. Prisypeme múku, v ktorej bol rozmiešaný prášok do pečiva a soľ.

hroznovy-kolac1

3. Pridáme nastrúhanú citrónovú, alebo pomarančovú kôru. Všetko dôkladne premiešame. Cesto necháme 10 min odstáť, aby múka nasiakla tekutinou. Do cesta vmiešame štvrtinu až tretinu hroznových bobúľ, cesto vylejeme do formy a pečieme cca 10 až 15 min. Potom koláč z rúry vyberieme a navrch nahusto rozhádžeme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a na ďalších 30 až 40 min dáme piecť do rúry do ružova. Upečený necháme vychladnúť, až potom krájame... Môžeme posypať práškovým cukrom.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com