Kura sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, skúste brazílske kura
.
.
Čas prípravy: 90 minút, počet porcií: 4
Postup:
500 g kuracích stehien
soľ
3 lyžice olivového oleja
2 lyžice paradajkového pretlaku
50 g kukurice
1 cibuľa
1 lyžička kurkumy
1 citrón
3 strúčiky cesnaku
200 ml slepačieho vývaru
čierne mleté korenie
Postup prípravy:
Krok 1: Kuracie mäso opláchneme pod studenou tečúcou vodou a dôkladne osušíme papierovým obrúskom. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme jeden rozotrený strúčik cesnaku, lyžičku mletej kurkumy, korenie a cibuľu. Všetko restujeme, kým zmes nezozlátne.
Krok 2: Orestovanú zmes preložíme do pekáča spolu s kuracím mäsom a dáme piecť do predhriatej rúry. Akonáhle začne kuracie mäso pripekať do zlatista, prilejeme do pekáča slepačí vývar, paradajkový pretlak a všetko premiešame.
Krok 3: Ďalej do pekáča ku kuraciemu mäsu pridáme 3 plátky citróna (nezabudneme ho dôkladne vydrhnúť kefkou a opláchnuť pod vodou), kukuricu, plátky cesnaku a podľa potreby ešte štipku soli. Potom pekáč opäť vrátime do rúry a kurča necháme ešte na 10 až 15 minút dopiecť.
Krok 4: Hotové jedlo podávame podľa chuti s bielym pečivom alebo s ryžou.
Tip: Ešte na tanieri môžeme brazílske kuriatko posypať pokrájanou čerstvou bazalkou.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|