.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Brazílske kura, Brazilian chicken

  • PDF
2299
Like!

brazilske-kura

Kura sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, skúste brazílske kura

.

.

Čas prípravy: 90 minút,  počet porcií: 4

Postup:

500 g kuracích stehien

soľ

3 lyžice olivového oleja

2 lyžice paradajkového pretlaku

50 g kukurice

1 cibuľa

1 lyžička kurkumy

1 citrón

3 strúčiky cesnaku

200 ml slepačieho vývaru

čierne mleté korenie

Postup prípravy:

Krok 1: Kuracie mäso opláchneme pod studenou tečúcou vodou a dôkladne osušíme papierovým obrúskom. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme jeden rozotrený strúčik cesnaku, lyžičku mletej kurkumy, korenie a cibuľu. Všetko restujeme, kým zmes nezozlátne.

Krok 2: Orestovanú zmes preložíme do pekáča spolu s kuracím mäsom a dáme piecť do predhriatej rúry. Akonáhle začne kuracie mäso pripekať do zlatista, prilejeme do pekáča slepačí vývar, paradajkový pretlak a všetko premiešame.

Krok 3: Ďalej do pekáča ku kuraciemu mäsu pridáme 3 plátky citróna (nezabudneme ho dôkladne vydrhnúť kefkou a opláchnuť pod vodou), kukuricu, plátky cesnaku a podľa potreby ešte štipku soli. Potom pekáč opäť vrátime do rúry a kurča necháme ešte na 10 až 15 minút dopiecť.

Krok 4: Hotové jedlo podávame podľa chuti s bielym pečivom alebo s ryžou.

Tip: Ešte na tanieri môžeme brazílske kuriatko posypať pokrájanou čerstvou bazalkou.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com