.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Minestrone s ryžou

  • PDF
2356
Like!

minestrone-s-ryzou

Polievka je grunt, čas prípravy 30 minút

.

.

Potrebujeme:120 g zemiakov, 120 g mrkvy, 60 g stonkového zeleru aj s vňaťou, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 póru, 200 g mrazeného hrášku, 40 g parmezánu, 1 PL oleja, 40 g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 200 ml bieleho vína, 1 menšia konzerva lúpaných paradajok, 400 ml zeleninového vývaru, 1/2 ČL oregana, 50 g ryže, 1 PL balzamového octu, štipka kryštálového cukru

Postup:

1. Zemiaky, mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme, zeler umyjeme a očistíme, parmezán nastrúhame. Mrkvy pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na tenké prúžky, zemiaky pokrájame na kocky. Stonku zeleru nakrájame nadrobno, vňať na väčšie kúsky. Olej rozohrejeme vo väčšom hrnci a do chrumkava na ňom opečieme slaninu nakrájanú na kocky. Slaninu vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

2. Zeleninu opečieme na zvyšnom tuku, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak a krátko podusíme. Podlejeme vínom a dôkladne premiešame.

3. K zelenine pridáme lúpané paradajky aj so šťavou a naberačkou ich roztlačíme. Pridáme vývar, oregano a necháme prevrieť. Prisypeme ryžu a hrášok a varíme 15 až 20 minút.

4. Polievku dochutíme octom, cukrom, soľou a korením. Pred podávaním ozdobíme pórom, parmezánom, kockami slaniny a zelerovou vňaťou.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com