.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Spišské pirohy s bryndzovou plnkou

  • PDF
2389
Like!

spisske-pirohy-s-bryndzovou-plnkou

Výborné slovenské jedlo so zdravou bryndzou, overené generáciami

.

.

Suroviny:

600 - 700 g zemiaky

15 g soľ

1 ks vajce

250 g hrubá múka

200 g bryndza

125 g údená slanina

10 g  pažitka

250 g zemiaky na plnku

250 g kyslá smotana

Postup:

1. V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.

2. Cesto rozdelíme na bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme bryndzovú plnku (bryndza, uvarené v šupke, prelisované zemiaky, soľ, pažítka), cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby sa pirohy neotvorili.

3. Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme opraženou slaninkou, pažítkou a kyslou smotanou.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com