Výborné slovenské jedlo so zdravou bryndzou, overené generáciami
.
.
Suroviny:
600 - 700 g zemiaky
15 g soľ
1 ks vajce
250 g hrubá múka
200 g bryndza
125 g údená slanina
10 g pažitka
250 g zemiaky na plnku
250 g kyslá smotana
Postup:
1. V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť soli, vajec, múku a vypracujeme tuhšie cesto.
2. Cesto rozdelíme na bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme rovnaké kolieska, na ne uložíme bryndzovú plnku (bryndza, uvarené v šupke, prelisované zemiaky, soľ, pažítka), cesto preložíme a poriadne po okrajoch popritláčame, aby sa pirohy neotvorili.
3. Pirohy vložíme do mierne osolenej vriacej vody, po zovretí zľahka premiešame, aby sa nepripálili. Uvarené pirohy vyberieme, posypeme opraženou slaninkou, pažítkou a kyslou smotanou.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|