Tieto zdravé koláčiky plné zeleniny vám poslúžia ako neskoré raňajky, desiata, ľahký obed.
.
.
Suroviny:
1 malá ošúpaná tekvica nakrájaná na kocky, 2 červené rozštvrtené cibule, 45 ml olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie, 800 g chlebovej múky, 125 g paradajkového pesta, 400 g syra feta nakrájaného na kocky,
píniové oriešky, čerstvý tymian na ozdobu
Plnka:
Predhrejte rúru na 230°C. Nasypte tekvicu a cibuľu na plech a pokvapkajte olejom. Okoreňte čiernym korením, osoľte a pečte 20 minút. Odložte nabok.
Koláčiky:
Vymieste a vyvaľkajte cesto. Rozdeľte ho na polovicu na 2 veľké koláče alebo 8 menších koláčikov. Vytvarujte z cesta krúžky ovály alebo štvorce. Vonkajšie okraje by mali byť hrubšie ako stred. Položte koláčiky na vymastené a zľahka pomúčené plechy a natrite paradajkovým pestom. Rozdeľte tekvicu s cibuľou na koláčiky, posypte fetou a píniovými orieškami. Pečte 10 - 15 minút do zlato hneda. Ozdobte tymianom a servírujte teplé.
Tip:
Namiesto drahých píniových orieškov použite opečené slnečnicové semienka. Opečte ich na suchej panvici, pridajte pár kvapiek balzamikového octu a zahrievajte, kým sa tekutina nevyparí. Posypte nimi upečené koláčiky. Namiesto fety môžete použiť aj plesňový syr, jeho chuť sa výborne hodí k tekvici.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|