Chrumkavá bageta na desiatu
.
.
Suroviny na 1 porciu:
1/3 bochníka chrumkavej bagety
celozrnná horčica
2 vajíčka
2 ČL vody
1/2 -1 ČL masla
1/2 šálky pokrájaného údeného bravčového stehna alebo údenej šunky
1/4 šálky postrúhaného syra gruyére
soľ
mleté čierne korenie
potočnica alebo žerucha
Postup prípravy:
Prekrojte si napolovicu bagetu a jednu stranu potrite horčicou. Vyšľahajte spolu vajíčka a vodu. Zahrejte maslo na teflónovej panvici nad stredným plameňom. Keď dostane zlatohnedú farbu, prilejte vajíčka. Použite drevenú varechu tak, aby sa vajíčka rovnomerne rozliali po panvici. Opečte vajíčka z oboch strán. Posypte bravčovým stehnom alebo šunkou a syrom Gruyére a okoreňte. Hotovú omeletu preložte, vyberte z panvice a dajte na bagetu. Posypte žeruchou a servírujte.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|