Pripravte si z baklažánu, takúto tureckú dobrotu.Tradične sa servíruje ako letné chladené predjedlo.
.
.
Suroviny:
1 kg baklažán, 400 g paradajky, 2 lyžice petržlenová vňať, 1 lyžica oregano pamajorán, 2 lyžice hrozienka
1/2 lyžičky mletá škorica, čierne mleté korenie, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 ml paradajková šťava,
100 ml olivový olej, 2 lyžice citrónová šťava, 1 lyžička cukru, soľ
Postup:
1. Baklažány nakrájame na polovice, popicháme vidličkou, pokvapkáme olejom a dáme na 10 minút piecť do horúcej rúry. Vyberieme, necháme vychladnúť a lyžicou vyškrabeme dužinu. Urobíme to tak, aby sme nepoškodili vonkajšiu šupku a ostalo aj trochu dužiny.
2. Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľku, po pár minútach pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Na malé kocky pokrájané zrelé paradajky, hrozienka, oregano a petržlenovú vnať.
3. Pripravíme si nálev z citrónovej a paradajkovej šťavy, cukru a soli, ktorým zalejeme naplnené baklažány a dáme naspať do rúry zapiecť na 20 minút zakryte a potom odokryte asi 10 minút. Dobrú chuť
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|