.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Domáci chlieb

  • PDF
2791
Like!

domaci-chlieb2

Upečte si svoj prvý chrumkavý chlebík v rúre

.

.

Suroviny na 1kg chlebík:

3 hrnčeky hladkej múky T650 - obyčajná hladká

1 a pol hrnčeka vody

1 a pol KL soli

štvrť KL sušeného droždia

Postup:

Do misy si dáme všetky suroviny, môžme pridať aj celú rascu, alebo semienka. Všetko premiešame len tak, aby sa to spojilo. Nie je nutné aby sa cesto dlho miesilo. Nádobu prikryjeme a necháme tak na 12 až 18 hodín. Najlepšie je zamiesiť večer a ráno pokračovať.

Cesto si pripravíme na dobre pomúčenú dosku a len párkrát preložíme, vytvarujeme bochník. Prenesieme ho na bohato pomúčenú utierku a necháme kysnúť ešte asi dve hodiny. Ak je cesto redšie, tak sa bochník môže trošku roztekať, ale to nevadí.

Asi pol hodinku pred dokysnutím cesta dáme rúru vyhriať na 220°C a vložíme do nej ohňovzdornú nádobu s vrchnákom napríklad Jánske sklo. Nádobu postavíme na plech, aby sa dalo s ním lepšie manipulovať. Keď je rúra rozohriata a nádoba rozpálená, tak ju vyberieme a vložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a dáme do rúry.

Takto pečieme 30 minút. Po 30 minútach chlieb odokryjeme a dopekáme ešte 15-20 minút. Hotový chlieb necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com