Originálna talianska polievka
.
.
Ingrediencie na polievku (4 porcie):
300 gramov kapusty alebo kapusta
2 mrkvy, 1 cibuľa
100 gramov čerstvej fazule
100 gramov čerstvého hrášku
2 stredne veľké zemiaky
200 g tekvice, 2 ks cukety
200 g paradajok
2 ks stonky zeleru
olivový olej
petržlen
4 lístky bazalky
voda
50 g slaniny
strúhaný parmezán
Postup:
Umyjeme a očistíme zeleninu, nakrájame na kúsky, potom si rozmixujeme spolu mrkvu cibuľu cesnak a zeler. Do hrnca dáme olej asi 4 lyžice a pridáme rozmixovanú zmes zeleniny, keď je už do opražená do zlatova, pridáme slaninku pokrájanú na kúsky a spolu opražíme, potom pridáme všetku ostatnú zeleninu a zalejeme vodou, osolíme okoreníme a necháme variť pod pokrývkou 50 minút. Keď je zelenina už mäkka, nakrájame na jemné kúsky petržlenovú vnať a basilico, navrch postrúhame syr parmezán. Dobrú chuť
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|