.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Jahňacia roláda na cesnaku

  • PDF
3030
Like!

jahnacia rolada na cesnaku

Vyskúšajte lahodný recept

.

.

Suroviny:

1,5 kg jahňacie plece

3 strúčiky cesnaku

400 g listového špenátu

lyžička sušenej majoránky

8 plátkov údenej slaniny

3 lyžice olivového oleja

soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Jahňacie plece očistite od blán a prebytočného tuku a rozkrojte ho tak, aby sa z neho dala urobiť roláda. Olivový olej zmiešame s majoránkou, štipkou soli, čiernym mletým korením a prelisovaným cesnakom a touto zmesou potrieme mäso, potom na mäso rozložte rovnomerne slaninu a následne špenát. Jemne osoľte, zrolujte a previažte roládu kuchynským motúzom. Pečte asi 2,5 hodiny pri teplote 160 °C v nádobe s viečkom, priebežne obracajte a podlievajte vodou, alebo vývarom, aby mäso ostalo šťavnaté. Posledných 30 minút ho pečte bez viečka, aby mäso získalo peknú farbu. Rozstrihnite motúz, nechajte roládu chvíľu odpočívať, potom nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakovou kašou.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com