Je to talianska špecialitka, ten najjednoduchší a zároveň najluxusnejší dezert
.
.
Suroviny:
750 ml šľahačky
250 g jahôd, malín alebo iného ovocia
200 g práškového cukru
4 plátky želatiny
1 kúsok vanilky alebo vanilkovej esencie
Postup prípravy:
Na 10 minút dáme plátky želatíny do studenej vody roztopiť, 150 g jahôd rozmixujeme, ostatné jahody necháme vcelku na dekoráciu. Do hrnca pridáme šľahačku, cukor a vanilku a miešame na slabšom ohni, kým nezačne vrieť, potom vyžmýkame želatinu a pridáme ju do hrnca. Miešame kým sa pekne neroztopí, potom ju nalejeme do nádoby napríklad tie čo sa používajú na muffiny alebo nejaké malé misky na šalát, prípadne do šálok. Dáme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť, keď ich vyberieme vyklopíme na tanier, navrch polejeme rozmixovanými jahodami s cukrom a nakoniec dozdobíme s kúskami jahôd alebo iným ovocím.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|