.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Krémový vaječný koňak

  • PDF
3034
Like!

vajecny-konak

Príprava nie je vôbec zložitá, koňak je trvanlivejší a hlavne krémový, pretože prechádza tepelnou úpravou.

.

.

Suroviny:

4 žĺtky

1 vanilínový cukor

10-15 dkg práškového cukru

1 kondenzované mlieko Salko

1 pohár polotučného mlieka

rum - množstvo podľa uváženia na dochutenie, pridáva sa nakoniec, až po vychladnutí, neprechádza tepelnou úpravou

vajecny konak 1

Postup: Uvedené suroviny zmiešame, vložíme do horúceho vodného kúpeľa a na sporáku za stáleho miešania zahrievame, hmota mierne zhustne. Ak pri skúške teploty hmoty cítime, že nás už páli, prehodíme hmotu na koňak s nádobou do studeného vodného kúpeľa a aj naďalej miešame metličkou až do vychladnutia. Pridáme rum, množstvo také aké vyhovuje 250 ml-300 ml. Necháme odstáť v chladničke.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com