.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Dusené bravčové plátky na šampiňónoch

  • PDF
3563
Like!

dusene bravcove platky na sampionoch

Pripravte si chutný nedeľný obed.

.

.

Suroviny:

800 g bravčového guľatého pliecka alebo stehna,

cibuľa, dijonská horčica, soľ, mleté čierne korenie,

1/2 čL vegety, troška chilli, kúsok údenej slaninky (nemusí byť),

20 dg šampiňónov, 1 vajce natvrdo,

2 čL solamylu - alebo 1 čl múky rozmiešanej v troške vody

Postup prípravy:

naklepane maso

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pláty, naklepeme. Po obidvoch stranách osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme dijonskou horčicou a necháme chvíľu postáť. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Plátky mäsa sprudka opečieme po oboch stranách, aby sa uzavreli póry a nevytekala z mäsa šťava.

vajicko k masu

K mäsu pridáme troška opraženej slaniny a podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 30 minút. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame na plátky. Prihodíme ich k mäsu a necháme spolu povariť. V troške studenej vody rozmiešame 2 lyžičky solamylu, alebo 1čl múky a vlejeme do vriacej šťavy. Prichutíme vegetou a chilli podľa chuti - nemusí byť. Povaríme ešte 2 - 3 minúty. Nakoniec pridáme na kocky pokrájané vajíčko. Možno pridať ešte na kocky nakrájanú sterilizovanú uhorku. K mäsu sa hodí tarhoňa, alebo ryža a hlávkový šalát.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com