.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kapustová polievka so zemiakmi Vynikajúci Recept

  • PDF
120
Like!

kapustova-polievka-veu

Kto ma rád polievky, určite skúša variť z takmer z čohokoľvek. Z mrkvy, cukety, cibue, kapusty, apodobne ...

 

 

Tentokrát sme pripravili recept na kapustovú polievku, ktorá nielen výnimočne chutí, ale tiež je plná vitamínov a prospešných minerálnych látok. Jej príprava je navyše úžasne jednoduchá a nevyžaduje žiadne väčšie kuchárske umenie.

Dodá telu vitamíny a pohladí chuťové bunky.

 

Kapusta patrí ku hlúbovej zelenine. Poznáme jej hneď niekoľko druhov, ale najčastejšie sa stretávame s hlávkovou. O tom, že je kapusta zdravá, sa moc dobre vedelo už v 16. storočí. Obsahuje vitamín B1, B2, B3, B9, vitamín C, E a K, z minerálov potom napríklad vápnik, horčík, sodík, železo, selén a ďalšie. To je dosť prínosné pre náš organizmus.

 

A tu je vynikajúci recept na polievku, ktorá vám určite bude chutiť a zaradite ju do svojho pravidelného jedálnička. Je vhodná aj pre deti.

 

kapustova-polievka3

 

Suroviny:

Cca 400 g kapusty, 1 cibuľu, 1 mrkvu, 2 strúčiky cesnaku, 1 zeler, 1 lyžicu masla, 2 lyžice olivového oleja, 450 g zemiakov bez šupky (nakrájaných na kocky), 1,5 l zeleninového vývaru, na dochutenie korenie , soľ a rascu, prípadne štipku červenej papriky.

 

 

Príprava:

cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame najemno, v hrnci rozpálime olej spolu a maslom,

potom do hrnca pridáme zeleninu a niekoľko minút pekne restujeme,

pridáme zemiaky, osolíme ich a okoreníme, restujeme znovu cca. 5 minút.

Vlejeme vývar, / ak nemáme vývar, dáme obyčajnú vodu, polievka bude jemnejšia /, pridáme rascu podľa chuti a polovicu kapusty nasekanej na rezančeky (bez tuhých častí).

Spolu všetko privedieme do varu, povaríme a akonáhle sú už zemiaky mäkké, rozmixujeme zmes tyčovým mixérom a dochutíme.

 

Pridáme zvyšnú kapustu, /môžeme pridať ešte štipku červenej papriky, polievka bude trochu červenšia, niekto ma rád aj trochu štipľavú, alebo aj drobné kúsky klobásky, takže podľa chuti/ a ešte niekoľko minút znovu povaríme. A máme hotovo. Vďaka tomuto postupu vznikne lahodná polievka, ktorú si radi vychutnáte znovu a znovu.

 

Zeleninová polievka je pre človeka prirodzene vhodná a zdraviu prospešná.

Želáme dobrú chuť!

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com