.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Nové zemiaky s koriandrovou omáčkou

  • PDF
594
Like!

zemiaky-s-koriandrom

Tento tradičný pokrm z Kanárskych ostrovov sa volá Papas arrugadas.

.

.

Zemiaky sa podávajú s hustou zelenou omáčkou, cesnakom a olivovým olejom.

 

Suroviny:

1 kg nové malé zemiaky

1 veľký koriander

2 strúčiky cesnak

2 lyžice hrubej morskej soli

3 - 4 lyžice olivový olej

Sherry ocot, alebo biele víno

1 lyžica rasce

 

Postup:

1. Umyte si zemiaky aj so šupkou, nepekné časti odstráňte. Postavte variť liter vody, pridajte sol a zemiaky, ktoré takto varíme 20 minút. Zemiaky zlejeme a vrátime na sporák, necháme odpariť všetku vodu - približne na 2 minúty, mali by ste vidieť vrstvu soli na zemiakoch.

2. Pripravte si omáčku. V mažiari rozdrvíme rascu, olúpaný cesnak a koriander v hrubú pastu. Pridáme ocot a olivový olej, premiešame.

3. Zemiaky podávame s omáčkou, môžme ich rozpoliť na polovicu a potrieť lyžicou omáčky. Dobrú chuť.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com