.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Šťavnatá bublanina s čerešnami

  • PDF
816
Like!

bublanina-s-ceresnami

Bublanina je ten najľahší koláč, dokáže ju pripraviť naozaj každý

.

.

Potrebujeme: 120 g polohrubej múky + múku na vysypanie pekáča, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 125 ml mlieka, 60 ml oleja, maslo na vymastenie pekáča, hrsť čerešní, 2 lyžičky hladkej múky

Postup:

Všetky sypké ingrediencie spolu premiešajte. Potom k nim prilejte všetko tekuté a vymiešajte cesto, ktoré prelejete do vymasteného a vysypaného pekáča. Na cesto poklaďte rozpolené a vykôstkované čerešne a zľahka poprášte hladkou múkou. Pečte na 190 ° C asi 30 minút, pokiaľ nebude bublanina zlatistá na povrchu.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com