1112
Like!Bublanina je ten najľahší koláč, dokáže ju pripraviť naozaj každý
.
.
Potrebujeme: 120 g polohrubej múky + múku na vysypanie pekáča, 100 g kryštálového cukru, 1 vajce, lyžičku kypriaceho prášku do pečiva, 125 ml mlieka, 60 ml oleja, maslo na vymastenie pekáča, hrsť čerešní, 2 lyžičky hladkej múky
Postup:
Všetky sypké ingrediencie spolu premiešajte. Potom k nim prilejte všetko tekuté a vymiešajte cesto, ktoré prelejete do vymasteného a vysypaného pekáča. Na cesto poklaďte rozpolené a vykôstkované čerešne a zľahka poprášte hladkou múkou. Pečte na 190 ° C asi 30 minút, pokiaľ nebude bublanina zlatistá na povrchu.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|