.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Kysnuté koláčiky s náplňou

  • PDF
886
Like!

kysnute-kolace

Upečte si lahodné koláčiky z jemného kysnutého cesta. Uvidíte, že sa po nich len zapráši.

.

.

Suroviny (na 35 koláčikov):

Na cesto:

500 g hladkej múky

250 ml mlieka

20 g droždia

8 lyžíc cukru

4 žĺtky

štipka soli

kôra z 1 chemicky neošetreného citróna

200 g rozpusteného masla

1 vajce na potretie cesta

rozpustené maslo + rum na potretie koláčikov

 

Lekvárová náplň:

150 g Lučiny

200 g slivkového lekváru

štipka mletého klinčeka

 

Vanilková:

1 vanilkový puding

250 ml mlieka

4 lyžice cukru

1 vanilkový struk

150 g Lučiny

 

na posýpku:

125 g polohrubej múky

125 g mandľové múky

125 g práškového cukru

80 g masla

kôra z polky chemicky neošetreného citróna

1 žĺtok

 

Postup:

Do misy nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, droždie a maslo a rozmiešame. Do zmesi prisypeme múku so soľou a vypracujeme hladké cesto. Misu prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne 20 minút. Potom tvoríme z cesta malé guličky, preložíme ich na plech a necháme ďalších 15 minút kysnúť. Pripravíme si náplne, zmiešame všetky prísady, uvaríme puding, necháme ho vychladiť a potom do neho vmiešame lučinu. Na posýpku do misy preosejeme múku a cukor, pridáme tuhšie maslo, žĺtok a citrónovú kôru. Dnom pomúčeného malého pohára vytlačíme do cesta jamky, kúsky potrieme rozšľahaným vajcom, naplníme náplňami a posypeme posýpkou. Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 220 ° C približne 8 až 10 minút. Horúce koláčiky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom, pomer 1: 1.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com