Doprajte si k večeri taliansku delikatesu.
.
.
Potrebujete pre 4 osoby:
12 plátov lasagní
400 g mletého mäsa
soľ a mleté čierne korenie
3 až 4 paradajky
200 ml paradajkového pretlaku
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
Na bešamel:
500 ml horúceho mlieka
50 g hladkej múky
50 g masla
40 g strúhaného tvrdého syra
štipku muškátového orieška
asi 12 cherry paradajok na ozdobu
Postup:
Pripravte si paradajkovú omáčku. V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom na kocky nakrájanú cibuľu dosklovata. Pridajte mleté mäso, okoreňte a ochuťte cesnakom rozotretým so soľou. Pridajte nadrobno pokrájané paradajky a pretlak. Premiešajte a duste domäkka (asi 20 minút).
Pripravte si bešamel: maslo spolu s múkou rozpustite na miernom ohni a za stáleho miešania prilievajte horúce mlieko. Osoľte a dochuťte strúhaným muškátovým orieškom. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a asi 10 minút povarte.
Vo vriacej vode uvarte lasagne podľa návodu na obale. Do zapekacej misy vkladajte postupne vrstvu bešamelu, paradajkovej omáčky a plátkov lasagní. Poslednú vrstvu tvorí bešamel. Na ten rozložte polky cherry paradajok a vložte do rúry. Pečte asi 40 minút pri 200 ° C.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|