Čokoládový koláčik s vlašskými orechami
.
.
Suroviny:
250 g Hera maslová príchuť
100 g kryštálového cukru
150 g trstinového cukru s prídavkom melasy
2 vajcia
400 g hladkej múky
lyžička sódy
Krém:
1 čokoládový puding
500 ml mlieka
100 g kryštálového cukru
50 ml rumu
250 g Hera maslová príchuť
100 g orechov
Postup:
Rastlinný tuk s cukrom a vajcami vyšľaháme do hladkej bielej peny a zasypeme múkou spojenú so sódou. Vypracujeme do hladkého roztierateľného cesta. V prípade že je príliš tuhé, môžeme ho ľahko zriediť smotanou. Rozotrieme na 2 plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme na 200 ° C cca 15minut. Pre vylepšenie môžeme do cesta nalámať aj kúsky čokolády. Mlieko s pudingom a cukrom uvaríme a vyšľaháme do studena. Potom pridáme tuk a rum a vyšľaháme do hladkého krému. Upečené pláty spojíme krémom a preložíme orechami. Povrch rezu zľahka potrieme zvyšným krémom a potiahneme čokoládovou polevou. Jednotlivé porcie môžeme prizdobiť orechami.
foto: Food image created by Nensuria - Freepik.com
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|