Kura na nový spôsob
.
.
Suroviny:
čerstvé kura
hrsť čerstvý rozmarýn
štipka morskej soli
čierne mleté korenie
1 ks citrón
1 ks hlavička cesnaku
1 hrst čerstvý tymián
1½ kg zemiaky
Olivový olej
Postup:
Ráno kurča zvonku aj zvnútra potrite soľou a čiernym mletým korením a nechajte odležať v chladničke. Než začnete variť, predhrejte rúru na 190 ºC. Dajte variť vodu do veľkého hrnca a osoľte ju.
Zemiaky pokrájajte na kúsky, vložte ich do vriacej vody spoločne s celým citrónom a cesnakom a varte 12 minút. Potom zlejte vodu, vyberte citrón a cesnak a nechajte zemiaky dôjsť.
Pokiaľ je citrón ešte horúci, opatrne ho zhruba desať krát prepichnite zo všetkých strán vidličkou. Kura vyberte z chladničky, do dutiny vložte cesnak, tymián a citrón, pomažte olivovým olejom a v pekáči pečte približne 45 minút.
Potom vyberte kurča z pekáča na tanier, do pekáča vložte zemiaky, premiešajte s výpekom, posypte rozmarínom, uprostred urobte miesto a vložte kurča. Pečte ďalších 45 minút, pokiaľ bude kurča aj zemiaky zlaté. Po upečení vyberte kurča znovu na tanier. Opatrne vyberte citrón a cesnak, oboje už bude takmer na kašu, roztlačte do pekáča a premiešajte so zemiakmi a výpekom. Nechajte 10 minút odležať a servírujte.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|