Táto bábovka je trochu pracnejšia, ale výsledok stojí za to.
.
.
Suroviny:
250 g zmäknutého masla alebo margarínu
175 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
štipku soli
4 vajcia
200 g hladkej múky
50 g jemného kukuričného škrobu Gustin
½ balíčka prášku do pečiva
4 polievkové lyžičky mlieka
Na náplň:
1 balenie Krémové náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
200 ml studeného mlieka
2-3 polievkové lyžice práškového cukru
125 g zmäknutého masla
Na pokvapkanie:
3 polievkové lyžice rumu
Na ozdobenie:
1 balíček svetlej polevy
1 balíček tmavej polevy
Postup:
Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín do hladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilkový cukor, soľ a vajcia. Každé vajce zašľaháme do zmesi po dobu asi ½ minúty. Zmiešame múku, škrob, kypriaci prášok a striedavo s mliekom zašľaháme do hladka. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Hotovú bábovku necháme 10 minút vychladnúť. Vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. 1/3 krému odoberieme na neskoršie použitie.
Bábovku trikrát pozdĺžne rozrežeme. Každú časť korpusu položíme na podnos a pokvapkáme asi polievkovú lyžicu rumu. Spojíme krémom a zostavíme bábovku. Povrch bábovky potrieme zvyšnou 1/3 krému. Na ozdobenie pripravíme obe polevy podľa návodu na obale. Nalejeme striedavo na papier na pečenie tak, aby sa polevy dotýkali, a necháme zatuhnúť. Lyžičkou tvoríme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Necháme odležať na 2 hodiny v chladničke.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|