.

.

AKTUALIZOVAŤ NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Vanilková bábovka s rumom

  • PDF
783
Like!

vanilkova-babovka

Táto bábovka je trochu pracnejšia, ale výsledok stojí za to.

.

.

Suroviny:

250 g zmäknutého masla alebo margarínu

175 g cukru

1 balíček vanilkového cukru

štipku soli

4 vajcia

200 g hladkej múky

50 g jemného kukuričného škrobu Gustin

½ balíčka prášku do pečiva

4 polievkové lyžičky mlieka

 

Na náplň:

1 balenie Krémové náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

200 ml studeného mlieka

2-3 polievkové lyžice práškového cukru

125 g zmäknutého masla

Na pokvapkanie:

3 polievkové lyžice rumu

Na ozdobenie:

1 balíček svetlej polevy

1 balíček tmavej polevy

 

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín do hladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilkový cukor, soľ a vajcia. Každé vajce zašľaháme do zmesi po dobu asi ½ minúty. Zmiešame múku, škrob, kypriaci prášok a striedavo s mliekom zašľaháme do hladka. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Hotovú bábovku necháme 10 minút vychladnúť. Vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť. Pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. 1/3 krému odoberieme na neskoršie použitie.

Bábovku trikrát pozdĺžne rozrežeme. Každú časť korpusu položíme na podnos a pokvapkáme asi polievkovú lyžicu rumu. Spojíme krémom a zostavíme bábovku. Povrch bábovky potrieme zvyšnou 1/3 krému. Na ozdobenie pripravíme obe polevy podľa návodu na obale. Nalejeme striedavo na papier na pečenie tak, aby sa polevy dotýkali, a necháme zatuhnúť. Lyžičkou tvoríme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Necháme odležať na 2 hodiny v chladničke.

.

.

Najčítanejšie Zaujímavosti

Zaujímavý Magazín

gobtube.com