Orechová pochúťka na popoludnie
.
.
Suroviny:
340 g hladkej múky
170 g práškového cukru
4 vajcia (oddeliť žĺtky od bielkov)
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička prášku do pečiva
125 g Hery
100 g nasekaných vlašských orechov
3 veľké jablká
50 g hrozienok
16 g balíček vanilkového cukru
Postup:
V mise spracujte tuk s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do hladkého a vláčneho cesta. Následne do cesta pridajte postupne žĺtky. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do misy preosejte múku s práškom do pečiva a sódou, všetko premiešajte. Potom pridajte sneh z bielkov. Do cesta pridajte jablká nakrájané na kocky, nasekané vlašské orechy a vopred namočené hrozienka. Opatrne spracujte, aby v ceste zostalo čo najviac vzduchu. Hotové cesto nalejte na vopred vymastený plech a pečte v rúre 30 až 35 minút. Na záver koláč posypeme práškovým cukrom a môžete ozdobiť vlašskými orechmi.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|