Hubová sezóna je tu
.
.
Suroviny:
1 kg čerstvých lesných húb
1 l studenej vody
2 cibule
1 lyžicu octu
1 lyžicu soli
2 bobkové listy
4 guličky nového korenia
6 guličiek celého čierneho korenia
150 ml octu
350 ml vody
1 lyžičku soli
2 lyžičky cukru kryštál
Postup:
Vodu nalejeme do hrnca a pridáme ocot, soľ a všetko korenie. Huby očistíme, tie väčšie prípadne pokrájame na menšie kúsky. Vodu privedieme pozvoľna k varu, nasypeme do nej huby a 5 minút povaríme. V druhom hrnci uvaríme vodu s octom, cukrom a soľou na nálev. V okamihu, kedy sa voda začne variť, odstavíme z platne. Povarené huby scedíme. Cibuľu nakrájame na kolieska a spolu s hubami ich rozdelíme do zaváracích pohárov. Hneď ich zalejeme horúcim nálevom. Dávame pozor, aby huby boli úplne potopené. Poháre dobre uzavrieme viečkami a vložíme ich do sterilizačného hrnca s horúcou vodou (musia byť celé ponorené), Vodu zohrejeme na 90 ° C a sterilizujeme 25 až 30 minút.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|