Rýchle rizoto so zeleninou
.
.
Suroviny:
250 g tmavej ryže
1 veľkú cibuľu
1 strúčik cesnaku
2 pokrájané stonky zeleru
100 g konzervovaných lúpaných paradajok
1 červenú papriku
hrsť mrazených zelených fazuliek
70 g čiernych olív
2 vetvičky šalvie
350 ml kuracieho vývaru
1 lyžičku tabaska
soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Do vyššej panvice dajte cibuľu, pretlačený cesnak, zeler, šalviu a zalejte vývarom. Priveďte do varu a na miernom plameni 5 minút povarte. Pridajte ryžu a pokrájané paradajky. Ochuťte tabaskom, soľou a čiernym mletým korením, uveďte do varu a pod pokrievkou na miernom plameni varte približne 20 minút. Pridajte fazuľky a ešte chvíľku varte, kým nie je ryža mäkká. Nakoniec vyberte lístky šalvie a primiešajte olivy. Hotový pokrm ozdobte čerstvými lístkami šalvie, podávajte so zeleninovým šalátom.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|